Llibres rebuts 2020
La Biblioteca del Kraken
Llibres rebuts 2020
Si desitgeu que una obra sigui ressenyada a La Biblioteca del Kraken, contacteu a través del següent correu electrònic:
eloikraken@hotmail.com

Aquests són els llibres i revistes rebuts al 2016. Vegeu també els llibres rebuts al
2006
, 2007, 2008, 2009, 2010 ,2011, 2012,2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018 i 2019




Neuromàntic
Neuromancer
(1984)


William Gibson
Pagès Editors
Ciència-ficció, 32
(2020)

Gentilesa de:


Pagès editors

Compra
CONTRAPORTADA

Neuromàntic explica la història de com Case, un cowboy informàtic, és reclutat per un tal Armitage, el qual, a canvi de reconstruir la seva xarxa neuronal, li exigeix que l’ajudi en una feineta. Case s’embarcarà en una aventura plena d’enganys, sexe i violència, que l’acabarà duent a un desenllaç inesperat i al descobriment de qui (o què) és Neuromàntic. És a dir, ens planteja de forma absolutament revolucionària una història detectivesca a cavall del món físic i el món virtual, en un futur cada cop més proper –el del segle XXII– on coexisteixen intel·ligències artificials, magnats de grans corporacions comercials i hackers informàtics al servei del millor postor –autèntics cibercowboys d'aquest wild west postmodern.

     


La vida secreta
de los bots y otros relatos

(2020)

Diversos autors
Gigamesh
Breve, 11

(2020)

Gentilesa de:


Gigamesh

Compra
CONTRAPORTADA

Antología de lo más destacado de la ciencia ficción de 2018, ilustrada por grandes nombres del cómic nacional

Incluye:

-Prólogo del editor

-Zen y el arte del mantenimiento de naves espaciales, de Tobias S.Buckell.
Ilustración de Javier Rodríguez

-Veredas, de Maureen McHugh.
Ilustración de Ana Oncina

-La vida secreta de los bots, de Suzanne Palmer.
Ilustración de Albert Monteys
Relato ganador del Hugo 2018

-La Luna no es un campo de batalla, de Indrapramit Das.
Ilustración de Natacha Bustos

-El obelisco marciano, de Linda Nagata.
Ilustración de Jordi Pastor

-Una serie de chuletones, de Vina Jie-Min Prasad.
Ilustración de Fernando Blanco

 


Lenguas maternas
y otros relatos

(2018)

Diversos autors
Gigamesh
Breve, 12

(2020)

Gentilesa de:


Gigamesh

Compra
CONTRAPORTADA

Antología de lo más destacado de la ciencia ficción de 2019, ilustrada por grandes artistas.

Incluye:

-Prólogo del editor, con un sentido homenaje a Ursula K. Le Guin en el año de su muerte.

-Lenguas maternas, por S. Qiouyi Lu.
Ilustración de Genie Espinosa.

-Haz como que no me has visto y yo haré como que no te he visto, por Maria Dahvana Headley.
Ilustración de Luis Bustos.

-Intervención, por Kelly Robson.
Ilustración de Carlos García Arroyo.

-Cuando no había estrellas, por Simone Heller.
Ilustración de Marina Vidal.

-Widdam, por Vandana Singh.
Ilustración de Emma Ríos



Les ales de l'arna
(2020)

Andreu Grau
Hermenaute
(2020)

Gentilesa de:
Hermenaute


CONTRAPORTADA

lguns terapeutes li deien El Límit, i molts ho feien en anglès, «The Edge». D’altres en deien la Coordenada Interior o el Camí Perdut. Els psicoanalistes parlen de la Matriu i de complex de Telèmac. Els psiquiatres ho classificaven dins de les fòbies socials. Un trastorn propi de controladors, jugadors i tramposos. Ell, personalment, ho anomenava El Bucle.

En una Barcelona crepuscular, Emil Julià tracta de fer-se un nom com a terapeuta espiritual. Els seus mètodes dubtosos i les seves intencions poc clares es veuen refrenats per una estranya malaltia. Una fòbia li impedeix creuar els límits de la ciutat. L’aparició d’una dona misteriosa, l’Ariadna, portarà Emil a enfrontar-se amb els seus fantasmes.

Podrà l’amor vèncer a la por? Les ales de l’arna és una novel·la sobre la voluntat i el destí, sobre l’atzar i l’origen últim del poder personal, en un món que agonitza

 


La costa més llunyana
The Farthest Shore
(1972)

Ursula K. Le Guin

Cicle de Terramar/ 3
(2020)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Una bretxa del mal ha trencat l’harmonia entre la vida i la mort. La llum es consumeix en la foscor que amenaça Terramar. Els mags i els dracs s’obliden de les paraules i les persones deambulen apàtiques i desorientades, la seva existència ja no té sentit.

Arren, el fill del príncep d’Enlad, hereu del Principat de Morred, arriba a l’illa de Roke amb rumors sobre un perill desconegut. El Consell dels Savis de Roke debat sobre el Mal que intueixen i en Ged decideix viatjar amb l’Arren a la cerca de l’origen de les pertorbacions. Navegaran fins a la costa més llunyana, buscaran el regne de la mort per restaurar l’equilibri a Terramar sigui quin sigui el preu que exigeixi la seva gesta.





Mala peça
al tauler

(2020)


Jordi Puig
Stonberg Editorial
(2016)

Gentilesa de:
L'autor


CONTRAPORTADA

Manfred König, agent retirat de la Stasi que enyora els vells temps de corredisses i plantofades, va rere el llegendari tauler d'escacs del Porfeta, conqueridor de territoris i estendard de mitja humanitat a l'antigor. Està convençut que si aconsegueix pescar-lo retornarà a la posició de poder que, considera, li pertany. Segueix la pista a l'objecte, però la perd a la biblioteca de Bagdad l'any 2003, arrasada per les tropes nord-americanes.

Anys després, Enric Giralt, un professor universitari de Barcelona, adquireix de sotamà un manuscrit que indica la localització del tauler. Manfred es desplaça cap allí disposat a fer-se amb el text com sigui, però Giralt de cap de les maneres està disposat a compartir-lo.

Quan més tard entrin en joc dues peces més —Sebastià Ros, escaquista de ment inestable que no vol saber res més de requadres blancs i negres ni de llums vermelles i verdes, i Hans Zunker, psiquiatre que va heretar el títol (és a dir, la cartolina amb el segell de la universitat) de son pare—, la situació s'embullarà una mica i la partida tindrà tots els números d'acabar com el rosari de l'Aurora. Manfred descobrirà que les tortuositats del cervell humà són força inescrutables.

 


La fi dels temps
End of Days

Penryn i la fi
del temps/3
(2015)


Susan Ee

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

L’hora decisiva és a tocar i correspon a cada bàndol moure la darrera fitxa per assegurar-se la supervivència. Després d’haver escapat de les mans dels àngels per enèsima vegada, la Penryn i en Raffe busquen desesperats una manera de revertir tot el mal que l’enemic els ha infós. L’obscuritat amenaça d’engolir la Terra i, aquesta vegada, el desastre podria ser del tot irreversible.

Al camp de batalla es formen aliances cada vegada més insospitades i l’estratègia canvia de la nit al dia. Mentre àngels i humans es preparen per la guerra que decantarà la balança, la Penryn i en Raffe hauran d’escollir entre lluitar pel futur dels seus i defensar un amor que saben que és impossible.



El ritmo
de la guerra
The Rythm of war
(2020)

El archivo de las tormentas/ 4

Brandon Sanderson
Nova
(2020)

Gentilesa de:

Nova

Compra
CONTRAPORTADA

La esperada continuación de Juramentada. Brandon Sanderson, en la cima de su carrera.Tras forjar una coalición de resistencia humana contra la invasión enemiga, Dalinar, Kholin y sus Caballeros Radiantes llevan un año librando una guerra brutal. Ningún bando tiene ventaja. Mientras los nuevos descubrimientos tecnológicos cambian la contienda, el enemigo prepara una operación peligrosa. La carrera armamentística resultante desafiará el núcleo de los ideales Radiantes y quizá revele los secretos de la antiquísima torre en la que una vez residió toda su fuerza.
 


Diario de un
viejo cabezota
(2020)

Pablo Martín Sánchez
Acantilado
(2020)

Gentilesa de:
Acantilado


CONTRAPORTADA

Reus, sur de Cataluña, verano de 2066. Por motivos geoestratégicos, la Península Ibérica está siendo desalojada, pero un pequeño grupo de resistentes, en su mayoría ancianos y mutilados de guerra, vive atrincherado entre los muros del Institut Pere Mata, antiguo manicomio modernista de la ciudad, sin luz, ni agua, ni suministros. Entre ellos, un viejo escritor que lleva décadas sin escribir empieza a redactar un diario en las hojas de cortesía de los libros apolillados que encuentra en la biblioteca abandonada de la institución. Las autoridades han decretado una fecha límite para abandonar el territorio: apenas queda nadie en el país y los que quedan están desesperados. En esta historia de tintes distópicos y apocalípticos Pablo Martín Sánchez vuelve a transitar por los ambiguos márgenes que separan la realidad y la ficción, y concluye su particular trilogía novelesca asomándose al futuro para plasmar los miedos del presente.



Guàrdies!
Guàrdies!
Guards! Guards!
(1989)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 8
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

Es respiren aires d'insurreció a la ciutat d'Ankh-Morpock. Els de dalt i els de baix són a punt de tornar-se a enfrontar.

El capità Sam Vives, de l'atrotinada Guàrdia Nocturna, hi està acostumat. Amb tants maldecaps, n'hi ha prou per empènyer un home a la beguda. Però aquesta vegada hi ha una diferència: els de baix han trobat la clau d'una arma latent i letal que ni tan sols ells entenen del tot, i són a punt de desencadenar una campanya de terror contra la ciutat. Al seu rescat arriben el llancer Safanòria i la resta de la Guàrdia, que, juntament amb els altres ciutadans coratjosos, ho arrisquen tot, inclosa una bona socarrimada, per restaurar l'ordre a Ankh-Morpock.

ÉS HORA QUE AL CAPITÀ VIMER LI PASSI LA TROMPA!



 

 



Igualtat de ritus
Equal rites
(1987)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 3
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

Tots els mons tenen regles, fins i tot un de pla que s'aguanta al damunt de quatre elefants a la closca d'una tortuga gegant. És per aixo que un mag moribund busca el vuitè fill d'un vuitè fill, per cedir-li els seus poders màgics abans de la cita amb la Mort que té d'aquí a sis minuts.

Per desgràcia, aviat es decobreix — tot i que no pas prou aviat — que el bebè acabat de néixer i que el mag ungeix abans d'acomiadar-se del Discmón és de fet una nena! El que està fet no es pot desfer — amlgrat els intents de la Iaia Ceravellarda de conduir la nena cap a les files de la cleda de les bruixes — i la petita Esk està destinada a portar el caos i la confusió a la facultat exclusivament masculina de la Universitat No Vista d'Ankh- Morpock... una colla de mags que ja són prou caòtics i confosos en circumstàncies normals.

ARA QUE HA PASSAT EL QUE PASSAT, POCA COSA S'HI POT FER!



 



Adzum i els monoculars: Fusió!
Cicle de l'expansió galàctica catalana
(2020)

Sergi G. Oset

Edicions SECC
(2020)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


Aquest novembre la novetat d'Edicions Secc serà Adzum i els Monoculars: Fusió! – Cicle de l'expansió galàctica cataclana, primera aproximació d'en Sergi G. Oset a la novel·la? Pastitx còsmic que cavalca l'onada del fulletó sideral i l'opereta espacial i en el que malviuen i s'enfronten panteons de divinitats desestructurades, Messies terroristes, fades canó, Astrogàvers mutats mancats de corrector ortogràfic, naus sentents sociòpates i mecavampirs en procés de desballestament a pas de turboxiruca i motxilla pressuritzada.
«Des que fa un porró de cicleanys llum s'inicià l'expansió galàctica cataclana s'han declarat (unilateralment), revocat i restablert 1714 repúbliques cataclanes. En aquest impàs, els concilis fetillers estel·lars han entrat en pugna amb corporacions poderoses per repartir-se el poder pangalàctic, l'imperi revivent del comte Estruc a Beta-Llers ha entrat en col·lapse i companyies de mercenaris paramilitars com els Astrogàvers han aconseguit contractes sucosos allà on calia esclafar alguna veu discordant. Enmig d'aquest remolí de violència geoestratègica i punyalades per l'esquena, Adzum i els Monoculars, un grup d'inadaptats fugitius que viatgen a bord de la Perpètua, una nau sentent i revivent, proven d'escapolir-se com poden dels que els volen donar pel sac».


 


Ahora solo
queda la ciudad

(2020)


Cristian Romero

La Máquina
que hace Ping

Ojos de plato
(2020)

Gentilesa de:
La máquina
que hace Ping


Comprar
CONTRAPORTADA

"Los relatos de Cristian Romero son potentes, evocadores, terriblemente macabros en ocasiones, muy bien escritos. Tienen un perfume de realismo mágico (un poco podrido, como una de esas frutas tropicales que al cabo de dos días en el frutero empiezan a oler fuerte y a ponerse blandas), pero no son realismo mágico. Son relatos fantásticos de la parte oscura, inquietantes, hiperbólicos, que buscan golpearnos en el punto más débil, sin desdeñar tampoco usar el asco o la revulsión si al autor le parece necesario. Cuando los leía, me venían a la mente nombres como Mariana Enríquez, Alfredo Álamo, Santiago Eximeno o Pilar Pedraza." --Elia Barceló



Andrea Víctrix
(1974)

Llorenç Villalonga
Adia Edicions
(2020)

Gentilesa de:
Adia Edicions


CONTRAPORTADA

Una de les distopies més cèlebres del segle XX. Llorenç Villalonga situa aquesta obra de ciència-ficció a la Mallorca —Turclub— del 2050. S’avança al seu temps per descriure, com si fos un oracle, la decadència  i l’autodestrucció de la civilització que ens ha tocat viure. Diàlegs vius i intel·ligents, humor cruel i ironia punyent. 

Un ésser androgin, Andrea Víctrix, encantador i monstruós a parts iguals, ens condueix al llarg del relat per mostrar-nos aquest futur pròxim basat en el consumisme i la destrucció constants de l’humanisme. 

Llorenç Villalonga transita entre Un món feliç d’Aldous Huxley i 1984 de George Orwell renovant el gènere de la literatura utòpica en català. 

 



Narranación 5
(2020)

Diversos autors
Narranción
(2020)

Gentilesa de:
Narranación

CONTRAPORTADA

 



Estimades
màquines
(2005-2020)

Carme Torras

Les males herbes
Distorsions, 75
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Cada any se selebra La Gran Caminada, un esport nacional rentransmès en directe a les televisions de tot el país i seguit per milions de persones. Es un esdeveniment de primera magnitud, un expectacle incomparable en que podem veure un centenars d'adolescents caminant en línia recta per una carretera dia i nit, fina a morir; o més ben dit, fins que només en quedi un. Això sí, el guanyador se li concedirà qualsevol cosa demencial.

La Gran Caminada és l'obra més existencial d'Stephen King, que va publicar aquest llibre amb el pseudònim de Richard Bachman. Una novel·la contundent i tensa fins a la taquicàrdia, sobre l'amistat i la desídia. Una història que també es pot llegir com una crítica a la guerra del Vietnam, o a qualsevol altra causa absurda a la qual els joves s'allisten sense saber ben bé per què, empesos per la manca de perspectives vitals que els ofereix la societat.

 


El invernadero
de las nubes

(2017)

Paula Yagüez
i López-Jurado
Autoedició
(2017)

Gentilesa de:


L'autora

CONTRAPORTADA

Massenger está siempre encapotada. Cuentan que al otro lado de ese mar de nubes se

encuentra una ciudad de ángeles y que desaparecieron de la noche a la mañana hace más

de una década. Nadie, sin embargo, se ha aventurado a buscarlos.

Prila tiene un truco: deja que el aire la lleve. Aunque siempre ha visto esa ciudad

fantástica desde la distancia, conoce bien el viejo invernadero, donde viven muchos de

sus amigos, los pájaros. Pero ¿de dónde han salido esas aves maravillosas y por qué son

capaces de hablar? ¿Tendrán algo que ver con la desaparición de los ángeles?



La capitana de Kneppendorf
(2020)

David Casas
Autoedició
(2020)

Gentilesa de:
L'autor


CONTRAPORTADA

Willa Vogel es deportada desde FAE7 hasta su colonia natal, Nueva Prusia, un inmenso cilindro en rotación en el que sus habitantes viven conforme a las costumbres y tecnología de la Alemania de principios del siglo XX. Sin embargo, el regreso al hogar no será fácil y quedará atrapada en una trampa burocrática de la que no podrá salir. Desesperada, no le quedará más remedio que buscar una arriesgada vía de acción para obtener lo que necesita. Estamos en el siglo XXIII y la humanidad se ha expandido por el sistema solar, convirtiendo el cinturón de asteroides en un conglomerado de colonias que han mantenido muchas de las diferencias de los estados de la Tierra. Como consecuencia, las sociedades del futuro acabarán repitiendo los mismos errores que las naciones del pasado..

 


Emily eterna
Emily Eternal
(2019)


M. G. Wheaton

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2020)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

Emily es una conciencia artificial diseñada para ayudar a los humanos a procesar los traumas, lo que resulta especialmente útil cuando el Sol empieza a morir cinco mil millones de años antes de lo que los científicos calculaban. La raza humana está condenada, pero Emily descubre que la solución podría estar en el genoma humano. 




La era de la Supernova
超新星纪元
(2003)


Cixin Liu
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

Hace ocho años y a ocho años luz de distancia, murió una estrella. Esta noche, una supernova de alta energía finalmente llegará a la Tierra. El cielo brillará cuando esa nueva estrella florezca y, dentro de un año, todos los adultos mayores de trece años estarán muertos. Sus cromosomas habrán quedado irreversiblemente dañados.

Así comienza la cuenta regresiva hacia un nuevo mundo sin adultos.

Los padres son ahora aprendices de sus hijos, e intentan transmitir el conocimiento que estos necesitarán para mantener el mundo en funcionamiento. Pero es posible que la última generación no quiera dar continuidad al legado de sus progenitores. Aunque imaginan un futuro mejor, tal vez no puedan escapar de los oscuros instintos de la humanidad.

El gran maestro Cixin Liu nos invita a interpretar esta novela como una fábula sobre el avance de las nuevas generaciones por un mundo incomprensible para sus mayores, y sobre el propio estado de la humanidad, que navega sola e infantilizada en el universo, sin un manual de usuario que la guíe.

 


Flors per L'Algernon
Flowers for Algernon
(1966)


Daniel Keyes

Les altres herbes

(2020)

Gentilesa de:
Les altres herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Charlie Gordon, un home jove amb discapacitat mental, explica al seu dietari, en paraules pròpies d’un nen que tot just comença a escriure, les dificultats que es troba en el seu dia a dia. Fins que uns científics li plantegen la possibilitat d’operar-lo per aconseguir que sigui com els altres: li asseguren que si es deixa fer una petita intervenció al cervell no només contribuirà al progrés de la ciència sinó que incrementarà la seva intel·ligència. Ja ho han provat amb l’Algernon, un ratolí de laboratori, i l’experiment ha funcionat perfectament. Quan en Charlie accedeix a deixar-se operar és lluny de sospitar que la seva vida canviarà radicalment.

Flors per a l’Algernon és una d’aquelles novel.les que, després de llegir-les, t’acompanyen per sempre. Escrita amb un realisme psicològic colpidor, però alhora profundament emotiva, aquest clàssic de la literatura nord-americana ha captivat més de cinc milions de lectors des que es va publicar per primera vegada l’any 1966.



El món de
l'endemà
World Afer

Penryn i la fi
del temps/2
(2013)


Susan Ee

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

El món de l’endemà no dona treva a la humanitat, i menys encara a la Penryn Young. Després d’una massacre perpetrada per l’enemic a la base de la resistència, la Penryn haurà de remoure cel i terra altra vegada per reunir-se amb la seva germana. Per aconseguir-ho, no li quedarà més remei que tornar a ficar-se a la gola del llop. La ciutat deserta de San Francisco amaga nous perills, i els àngels sobrepassaran qualsevol límit per guanyar la partida a la humanitat, que està decidida a fer ressorgir la civilització del munt de cendres a què va quedar reduïda mesos enrere.

Aquesta vegada, la Penryn està sola. En Raffe la creu morta i busca desesperadament les seves ales per poder enfrontar-se als companys que l’han traït i reclamar el lloc que li correspon entre els seus. Si el camí que ha emprès el duu a retrobar-se amb la Penryn, haurà de decidir d’una vegada per totes a qui deu la seva lleialtat.

 


Crònica desordenada de Ciutat Antiga
(2019)

Jaume Oliver Ripoll
Pagès Editors
Lo Marraco, 357
(2019)

Gentilesa de:


Pages Editors

Compra
CONTRAPORTADA


Un dia comença a ploure i no atura. Passen setmanes, mesos. Quant trigarà a desaparèixer el món? Però l’aigua no s’ho emportarà tot. Ciutat Antiga seguirà en peu i esdevindrà una capital inesperada i incòmoda al nou poder. Rel Santandreu, l’Estudiant, s’ha criat als túnels de vidre on el món es va refugiar de les epidèmies que seguiren el diluvi. Descobrirà l’arbre gegant, la casa de l’avi i el seu jardí impossible, una mar de teulades i l’exèrcit d’infants descalços que les habiten. Un món que la doctrina oficial deia que s’havia fos en la pluja. A partir de la distòpia, l’autor fila fets històrics reals que convertiran la seva ciutat en la darrera. Una ciutat poblada per gent obstinada, hermètica i somiadora que molt abans de la Gran Pluja ja se sabia única.

L’autor hi bolca un munt d’interessos intel·lectuals i literaris i aprofita la distòpia per fer un repàs a la història de Mallorca i, al·legòricament, un cant a la vida, a la fantasia, a la utopia. 



La psicografia
(2020)

Josep Penya
Voliana Edicions
Retorn al Sol, 11
(2020)

Gentilesa de:


Voliana Edicions

Compra
CONTRAPORTADA

Una psicografia és un text suposadament dictat pels esperits. Com el que en Conrad Ros va heretar de l’avi, quan encara anava a l’institut, i va tancar dins d’una capsa durant vint-i-vuit anys.

Més enllà de la ficció que conté aquesta psicografia –ambientada en una societat del futur–, de la seva lectura se’n desprèn el funcionament del món espiritual, que interacciona constantment amb la vida terrenal. No hi ha cap efecte sense causa: tot el que fem o deixem de fer està suggerit per algun esperit, que ens vol bé o ens vol mal.

Tres fills, dos divorcis i un intent de suïcidi després, en Conrad comença a llegir la psicografia quan es queda sense cap feina ni excusa per no fer-ho. Aleshores hi troba molts paral·lelismes amb la seva vida personal. Més encara quan rep el suport aparentment casual de l’Abril, una il·lustradora de còmics steampunk, que coneix en posar en venda una càmera Leica, que també va heretar de l’avi.

 


Los últimos días de Jack Sparks
The last days
of Jack Sparks

(2016)


Jason Asnopp

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

JACK SPARKS MURIÓ MIENTRAS ESCRIBÍA ESTE LIBRO

El controvertido periodista Jack Sparks, célebre por las novelas que publicaba sobre sus investigaciones, decide emprender un viaje para demostrar que lo sobrenatural no existe. Durante el proceso de documentación, su irrespetuosa actitud al presenciar un exorcismo desencadena un seguido de fenómenos que cualquier mente escéptica y racional encontraría del todo inexplicables.

Pese a la avalancha mediática que envuelve a Sparks a partir de este momento, nadie ha llegado a desvelar el misterio de lo sucedido tras el incidente. Hasta ahora.

Los últimos días de Jack Sparks es un libro aterrador a la par que hilarante en el que Jason Arnopp da vida a un protagonista cruel, pero carismático, espejo del egocentrismo que invade el mundo moderno. Entre viajes en el tiempo, fantasmas vengativos y asesinatos de lo más sangrientos, esta trepidante narración es una pesadilla contemporánea irresistible.

El pa
Misteris
de la boira

(2020)

Selena Soro
Columna
Clàssica, 1270
(2020)

Gentilesa de:


Columna

Compra
CONTRAPORTADA

A la Terra Fosca està prohibit estimar. L’Ordre Ministerial ha robat el temps de les persones i ha
omplert el món de por. Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels
Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun dia pogués derrotar Kavega,
el tirà misteriós de l’Ordre Ministerial. La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada
a prendre un camí diferent quan el govern l’atrapa i li ofereix un poder difícil de rebutjar.

.



 

 


La insurreción de Rosalera
The Rosewater insurrection
(2019)

Tade Thompson

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2020)

Gentilesa de:
Runas

Comprar


CONTRAPORTADA

2067. Rosalera es una ciudad caótica y llena de vida... en parte extraterrestre. El alcalde, Jean Jacques, ha declarado su independencia de Nigeria. Pero la bóveda de la ciudad está agonizando y las fuerzas del gobierno aguardan su extinción para poner término a la independencia de Rosalera. En los suburbios despierta una misteriosa mujer que no sabe quién es, pero que tiene recuerdos de algo mucho más antiguo y extraño. Entre tanto, otra forma alienígena, aparentemente una planta, ha arraigado en Rosalera y está atacando a Ajenjo y la bóveda.


Subsolar
Los ojos bizcos
del Sol/3
(2020)


Emilio Bueso
Gigamesh
Novum, 3

(2020)

Gentilesa de:


Gigamesh

Compra
CONTRAPORTADA

Esta es la historia de cómo reunimos a las huestes de los pueblos libres para arrasar la gran colonia, de cómo recorrimos el desierto del mediodía en una caravana de escorpiones, en una alfombra voladora, en el desert express o surcando las corrientes freáticas que conectan el oasis. Y de la batalla del amanecer eterno, que remató nuestro periplo con gloria y muerte, y que trató de cambiarlo todo para siempre.

 


Ángeles rotos
Broken Angels
(2003)

Richard Morgan
Gigamesh
Ficción, 68

(2020)

Gentilesa de:


Gigamesh

Compra
CONTRAPORTADA

La colonización del espacio será capitalista.

Las diferencias entre mercenarios y emisarios de la ONU son tenues, bien lo sabe Takeshi Kovacs cuando lo destinan a Sanción IV, a pesar de la ausencia de mandato de la ONU y de suscitar el desprecio de aliados e insurgentes por igual. Asegurar un descubrimiento arqueológico en zona de conflicto no debería dar problemas, pero siempre hay intereses ocultos.

Ángeles rotos reincide en mostrarnos una cruda adaptación darwinista a la violencia neoliberal, extrapolándola a un futuro en el que los organismos internacionales se han convertido en meros instrumentos financieros y en el que la humanidad se ve abocada a ejercer el mismo grado de violencia para sobrevivir.

«Morgan desenmascara las tramas y el conchabeo de las multinacionales y la corrupción política.» --The Times



La Palma integral
(2020)

Albert Kadmon &
Ximi

Bronca

Gentilesa de:
Bronca

CONTRAPORTADA

Recopilatorio que aúna cinco números (2, 9, 14, 22, 30) de la colección minifanzis: los tres pertenecientes a la saga La Palma y los dos spin-off. Incluye material extra y un prólogo de Roberto Bartual titulado "Binky Brown conoce el terror rural

 


Luisa Martina
(2020)

Luisa Martina
Bronca

Gentilesa de:
Bronca

CONTRAPORTADA

Champú está a punto de iniciar una nueva vida en una versión de la Tierra muy, muy lejana en un insólito futuro. Le esperan excitantes aventuras, misteriosas desapariciones y bellos descubrimientos. Aunque hay algo que ella tiene claro: siempre llega.



L'endemà de la teràpia
(2020)

Ramon Mas
Edicions de 1984
Miranda, 200

Gentilesa de:
Edicions del 1984

Comprar
CONTRAPORTADA

Quan l’Ernest Borginyac va tornar del seu retir terapèutic —sis dies a mans d’un metge alternatiu en un pis de l’Eixample—, va passar alguna cosa inesperada, uns fets estranys i terribles que ningú acaba d’entendre. A L’endemà de la teràpiaRamon Mas intentarà resoldre aquest misteri amb tots els recursos que té a l’abast, des de les declaracions dels testimonis fins a una investigació periodística, passant, és clar, per la ficció.

L’endemà de la teràpia és una sàtira sobre les teràpies alternatives, els gurus i l’autoajuda, però també una advertència sobre els perills que comporta jugar amb forces que no controlem.

 


Mangata
(2020)

Ricard Ruiz
Edebé

Gentilesa de:
Edebé

Comprar
CONTRAPORTADA

«Em dic Jana i tinc una missió: ballar sobre el llac a la llum de la lluna. Potser sona ridícul; per a mi, però, és molt molt molt important. Ho vaig prometre a la meva germana, la Zya, abans que morís. Tot i que és complicat, sospito que em vigilen a tota hora. I a més, me n’han quedat dues, i hauria d’estudiar. Ai, perdoneu, quan parlo em faig un cacau!. M’heu de creure, però: jo la vaig veure ballar sobre l’aigua. Vull dir surant, sense enfonsar-se. Us en parlaré, d’ella, sí. M’ho explicava tot. Era una artista.»


El pa
El país dels cecs
(2019)

Víctor García Tur
Proa
(2019)

Gentilesa de:


Edicions Proa


Compra
CONTRAPORTADA

Premi Mercè Rodoreda 2018.
Un premi a la literatura més lúdica i audaç.

Un exili català a l’Argentina on Borges (Jordi) és un autor de Barcelona, una història d’exploracions i guerra de sexes a Papua, una faula xinesa, la reformulació gràfica d’un conte cèlebre, una icona del feminisme i un futur proper on els viatges en el temps han canviat la manera d’entendre la literatura. El país dels cecs porta al seu terreny imprevisible els arguments, els estils i les dèries d’autors com Jorge Luis Borges, Tísner, UrsulaK.LeGuin o Charlotte Perkins Gilman, de la mà d’un Víctor García Tur inconfusiblement lúdic que convida els lectors a afegir-se al seu joc i, reivindicant l’apropiació i la reescriptura, dona la seva obra més provocadorament original.

.



 

 


El dios tullio
The Crippled Gods- Malazan Book
of the fallen 10)


Malaz: El libro de los caídos/ 10
(2011)


Steve Erikson
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

El Dios Tullido cierra la épica decalogía Malaz: El Libro de los Caídos, una obra maestra de la imaginación que ha convertido al escritor canadiense Steven Erikson en una de las mayores voces de la fantasía contemporánea.

Masacrados por los k'chain nah'ruk, los Cazahuesos marchan hacia Kolanse, donde les aguarda un destino desconocido. El ejército está al filo del motín, pero la consejera Tavore no cede. Queda un acto final. Tavore pretende desafiar a los dioses, pero sus tropas pueden matarla a ella antes. Los forkrul assail esperan a Tavore y a sus aliados; son los árbitros finales de la humanidad. Ansían aniquilar a todos los humanos para comenzar de nuevo.

En el reino de Kurald Galain, una muchedumbre de refugiados se reúne en la Primera Orilla. Liderados por Yedan Derryg, esperan la fractura de Cascada de Luz y la llegada de los tiste liosan. Es una guerra que no pueden ganar, y morirán en nombre de una ciudad vacía y de una reina sin súbditos.




La gran caminada
The Long Walk
(1979)


Stephen King
(Richard Bachman)

Les males herbes
Distorsions, 73
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Cada any se selebra La Gran Caminada, un esport nacional rentransmès en directe a les televisions de tot el país i seguit per milions de persones. Es un esdeveniment de primera magnitud, un expectacle incomparable en que podem veure un centenars d'adolescents caminant en línia recta per una carretera dia i nit, fina a morir; o més ben dit, fins que només en quedi un. Això sí, el guanyador se li concedirà qualsevol cosa demencial.

La Gran Caminada és l'obra més existencial d'Stephen King, que va publicar aquest llibre amb el pseudònim de Richard Bachman. Una novel·la contundent i tensa fins a la taquicàrdia, sobre l'amistat i la desídia. Una història que també es pot llegir com una crítica a la guerra del Vietnam, o a qualsevol altra causa absurda a la qual els joves s'allisten sense saber ben bé per què, empesos per la manca de perspectives vitals que els ofereix la societat.

 


Motores
de sangre

Bllod Engines
(2007)


Tim Pratt

La Máquina
que hace Ping

Hormonita Loca
(2020)

Gentilesa de:
La máquina
que hace Ping


Comprar
CONTRAPORTADA

Un mago sanguinario cegado por el fundamentalismo pretende resucitar, en San Francisco, a una ancestral diosa azteca, Tlaltecuhtli, a quien debe alimentar con sangre y corazones humanos. Su camino se cruza con el de Marla Mason, hechicera jefe de Felport, amenazada de muerte por otra hechicera de su ciudad que quiere derrocarla. Marla, acompañada por Rondeau y B, trata de conseguir la piedra angular, sin la cual no puede fijar un hechizo que le salve la vida anclándola a este universo.




Vagabundos
流浪苍穹
(2016)


Hao Jingfang
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

Un siglo después de que Marte declarara su independencia de la Tierra y fundara la república marciana, un grupo de adolescentes es enviado a la Tierra como delegación del planeta rojo, en un intento por reconciliar dos mundos incompatibles en sus ideales, economías y sistemas sociopolíticos. Pero cuando estos chicos regresan a casa, se ven atrapados entre dos mundos y no consiguen ofrecer esperanza de una coexistencia pacífica. Casi de inmediato, las negociaciones entre Marte y la Tierra se ven truncadas y surgen viejas enemistades.

Tras un viaje a la Tierra que pondrá a prueba todo lo que conocía hasta ahora, una bailarina de Marte cuestiona sus lealtades y asume la carga de descubrir la verdad entre la red de mentiras tejida entre las facciones de ambos planetas. Al hacerlo, deberá trazar un nuevo curso entre la historia y el futuro que se está generando a su alrededor. Si ella falla, todo lo que siempre ha amado podría desaparecer.

 


Els vents
del temps
Up the Line
(1969)


Robert Silverberg
Chronos
Tràntor, 2
(2020)

Gentilesa de:


Chronos

Compra
CONTRAPORTADA

Ens vam creuar en diagonal amb una altra processó d’éssers estranys vestits de negre; amagaven la cara darrere d’unes màscares que semblaven miralls, i ens vam estremir amb la imatge d’aquests malsons, aquests dimonis sense cara, fins que vam entendre a poc a poc que ens havíem creuat amb un altre grup de turistes».

Any 2059. Els viatges en el temps són una realitat. El Servei del Temps ofereix als turistes poder reviure esdeveniments clau de la Història. Judson Daniel Elliott III s’enrola com a guia temporal per navegar els vents del temps. Línia amunt coneixerà la Pulquèria Ducas, una avantpassada seva per la qual perdrà el cap. Aquesta fascinació prohibida alertarà la Patrulla del Temps i posarà en risc la seva pròpia existència.

Els vents del temps es va publicar l’any 1969, a les acaballes del moviment hippie. És una novel·la especial en el conjunt de la bibliografia de Robert Silverberg: eixelebrada i plena a vessar de sexe i drogues, és també una de les històries de viatges en el temps més lúcides mai escrites. Silverberg no va tenir complexos a l’hora de concebre-la i vosaltres l’heu de llegir amb el mateix esperit. Gaudiu-la i deixeu-vos portar pels vents del temps.

Els vents del temps va estar nominada als premis Nebula i Hugo, però finalment es va acabar imposant La mà esquerra de la foscor d’Ursula K. Le Guin. És la tercera novel·la de Silverberg que arriba als lectors en llengua catalana després de La porta dels mons i L’home dins el laberint, potser la seva obra més coneguda.



L'Horror de
Rèquiem

(2020)

Marc Pastor
Mai Més Llibres
Nüwa, 5
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

En Rèquiem, un tècnic d'autòpsies sense gaire aspiracions a la vida, troba un anell misteriós dins el cos d'una noia que ha aparegut surant al port. Morta, s'entén. A partir d'aquest fet, s'obsessionarà a descobrir tant la causa de la mort (de la noia, no de la mort en general, una empresa massa complexa per a una novel·la om la que tens entre mans) com l'origen de l'anell. Hem dit ja que era misteriós, oi?

Quin problema hi ha? Principalment, que en Rèquiem és un investigador pèssim i comptarà amb l'ajuda de la Dalsy i en Kurosawa, dos companys que també deixa'ls correr.Tots tres s'endinsaran en una conspiració sinistra que els ve gran.

Explicar més ja seria fer espòilers.



 

 


Exhalació
Exhalation

(2019)

Ted Chiang
Mai Més Llibres
Nüwa, 6
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

En aquest recull fantàstic i elegant, Ted Chiang s'enfronta amb les preguntes més velles que existeixen: quina és la natura de l'univers? Què significa ser humà? I també amb d'altres que ningú mé s'havia imaginat. I, cadascun a la seva manera, els seus contes demostren que la ciència-ficció complexa i ben meditada pot assolir nous cims de bellesa, significat i compassió.



 



Contes per al (des)confinament
(2020)

Diversos autors

Les males herbes
Distorsions, 72
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Durant la primavera del 2020, a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, les llibreries han restat tancades, i les novetats literàries, com les persones, s’han vist confinades. Durant aquest temps, hem anat publicant contes inèdits al web de Males Herbes de manera gratuïta. Així oferíem als lectors que ho desitgessin la possibilitat de deixar enrere les parets de casa i escapar-se cap a altres realitats, ja fos a través del temps com de l’espai, al carrer de sota o a dos mil anys llum.

Així, mentre la Lucia Pietrelli s’atreveix amb el mite de Cassandra, l’Elisenda Solsona teixeix una història d’amor etern, en Ramon Mas ens proposa una jornada atrapats en el present absolut i l’Albert Pijuan ens endolla a un videojoc espatarrant, amb tant sentit de l’humor com el que gasta en Ruy D’Aleixo quan planteja la possibilitat de desplaçar-nos en el temps per conèixer Buda i rebre la il·luminació de primera mà. També viatgen al passat els personatges d’Antoni Munné-Jordà, tot i que en el seu cas prefereixen anar a visitar Adam i Eva. I si la Inés Macpherson ens encara a allò que procedeix de l’interior del mirall, la Gemma Martí O’Toole ens amaga alguna cosa a les golfes. Entretant, en Ferran Garcia explica un conte de por dels que criden els malsons, la Míriam Cano ens fa despertar en una realitat que no concorda i l’Enric Herce ens prepara un còctel d’assassinats i problemes de parella. Finalment, Héctor Rivadeneyra ens presenta un trajecte espacial carregat d’ironia i estupefaents, amb el conte guanyador del premi Cryptshow Males Herbes 2020.

 


Estrellas rotas
Broken Stars
(2019)


Ken Liu (Ed.)

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2020)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA


Después de "Planetas invisibles", Ken Liu presenta esta nueva antología que muestra la vitalidad y diversidad de la ciencia ficción que se escribe en China en estos momentos. Dieciséis historias de catorce autores (voces nuevas y autores establecidos), que evocan cada matiz del espectro emocional, y una gama amplia de formatos, desde la novela corta hasta cuentos ultracortos. Además de las que se pueden clasificar en subgéneros con los que están familiarizados los lectores occidentales, tales como ciencia ficción dura, cyberpunk, ciencia fantástica y space opera, esta antología también presenta historias con vínculos más profundos con la cultura china: historia alternativa china, viaje espacial chuanyue y sátira con alusiones históricas y contemporáneas. El volumen incluye asimismo tres ensayos sobre cuestiones relacionadas con la ciencia ficción china y la introducción de Ken Liu.



Involución
Devolution
(2020)


Max Brooks
Reservoir Books
(2020)

Gentilesa de:


Reservoir Dogs

Compra

CONTRAPORTADA

Greenloop fue, hasta la inesperada erupción del Rainier, una selecta comunidad ecológica. Ubicada en los bosques del estado de Washington, a poca distancia de Seattle, ofrecía una vida idílica a sus habitantes, gracias a unos avances tecnológicos que estaban en comunión con la naturaleza.

Ahora, de entre los escombros y los rastros de sangre de la urbanización, han podido recuperarse los diarios de Kate Holland. En ellos se relata una historia demasiado espantosa para ser olvidada, tan horrenda que podría romper nuestras convicciones. Incluso las más firmes, como la solidez de nuestra civilización.

En las páginas de Involución, Max Brooks no solo hace público por primera vez el extraordinario testimonio de Kate, sino que también expone los resultados de su propia investigación sobre la masacre de Greenloop y sobre las letales criaturas que la llevaron a cabo, seres con un aura legendaria pero que se han revelado como terroríficamente reales.

 


El regal de Gliese
(2012)

Víctor Nubla

Les males herbes
Distorsions, 2
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Una nit d’agost l’escriptor Sebastià Janowsky troba un cadàver entre els convidats a una festa privada al barri del Carmel; pocs minuts després perd el coneixement. Quan torna en si està en un apartament desconegut, amb el mort al costat, sense documentació i amb un feix de bitllets a la butxaca. Així arrenca El regal de Gliese, una novel·la trepidant poblada d’artistes excèntrics i investigadors aficionats, que barreja el thriller policíac, la ciència ficció i l’humor de tira còmica. Si t’interessen les conspiracions intergalàctiques, les drogues experimentals d’efectes imprevisibles, els monòlegs interiors d’un pastor belga o el destí poc clar d’un cantant de rumba fusió andorrà, no et perdis aquest desgavell frenètic, a mig camí entre Philip K. Dick i Mortadelo y Filemón, ambientat a les festes de Gràcia.




El libro del día del juicio final
Doomsday book
(1992)


Connie Willis
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

El libro del día del juicio final (1992) es uno de los mejores libros sobre pandemias que se han escrito, galardonado con los premios Hugo, Locus y Nebula a la mejor novela. En él, una historiadora de la Universidad de Oxford que vive en el año 2054 decide viajar a la Inglaterra de 1320, pero una extraña crisis que vincula pasado y futuro altera sus planes. Al mismo tiempo, una epidemia especialmente virulenta se extiende en la Inglaterra de mediados del siglo XXI. ¿Acaso los viajeros del tiempo han infectado su propio mundo? La protagonista, en el pasado, y sus colegas, en el futuro, se enfrentarán a patógenos asesinos en una obra maestra que explora cómo responde el ser humano ante el sufrimiento generado por una catástrofe desconocida.

 


Els dits
de la bruixa

Her fingers

(2012)

Tamara Romero
Mai més Llibres
Catxap, 4
(2020)

Cortesía de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Una bruixa amb els cabells vermells i els dits d’acer apareix inconscient a la llera del riu Adrenalina. Un científic amb una malaltia angoixant la rescata i li ofereix refugi a la seva cabana.

Aquí comença i convergeix la història maleïda dels protagonistes, en un món que supera a poc a poc les conseqüències d’una dictadura aterridora i on conviuen somnàmbuls que no volen despertar-se, punks que s’implanten peces metàl·liques al cos, robots de companyia que freguen la perversió i un grapat de bruixes que, un bon dia, van decidir abandonar les ciutats per conquerir els boscos.

Els dits de la bruixa és la reveladora història d’una dimensió màgica i complexa que amaga als troncs dels arbres els seus secrets més terribles.



La ciudad que
nos unió
The City we Become
(2020)


N. K. Jemisin
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

La primera colección de relatos de la autora de la famosa «Trilogía de la Tierra Fragmentada» ofrece un examen agudo de la sociedad moderna, a través de temas de crucial importancia como la raza y el género.

Dragones y apariciones rondan las calles inundadas de Nueva Orleans tras el huracán Katrina. En un universo paralelo, una sociedad utópica evita ser intoxicada por las ideas de nuestro mundo. En el sur de Jim Crow, una madre negra debe salvar a su hija de una hechicera que la condenaría a una vida de servidumbre. Y en la historia nominada al Premio Hugo, «La ciudad que nació grandiosa», un chico de la calle lucha para dar a luz al alma de una vieja metrópolis.

 


La mestra del te i la investigadora

(2012-2018)

Aliette de Bodard
Mai Més Llibres
Nüwa, 4
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Aquest volum recull cinc històries de l’univers ucrònic Xuya (quatre relats i la novel·la curta que dona nom al llibre), on l’Imperi xinès descobreixen Amèrica abans que els europeus, i aconsegueix així l’hegemonia mundial durant mil·lennis.

La mestra del te i la investigadora una nau de càrrega apartada del servei militar després d’una lesió traumàtica, la Filla de l’Ombra, ha passat a guanyar-se la vida demanera precària com a mestra artesana d’infusions que alteren la ment dels viatgers de l’espai per al seu propi confort. Mentrestant, l’acadèmica esquerpa i excèntrica Long Chau vol trobar un cadàver per als seus estudis científics. Quan la Long Chau entra al despatx de la Filla de l’Ombra, aquesta espera un encàrrec desagradable però fàcil. Quan resulta que el cos que troben ha estat assassinat, la Long Chau se sent empesa a investigar i arrossega la Filla de l’Ombra amb ella.



 



Àngels caiguts
Angelfall

Penryn i la fi
del temps/1
(2012)


Susan Ee

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Àngels caiguts endinsa el lector en un món postapocalíptic sense precedents i obre la trilogia Penryn i la fi dels temps, una història captivadora que s’ha consolidat com un fenomen internacional de la literatura fantàstica i dona el tret de sortida a una trilogia irrepetible en el gènere fantàstic, amb més de 600.000 exemplars venuts a tot el món. El segon i tercer llibres, El món de l’endemà i La fi dels temps, també arribaran als lectors aquest 2020 de la mà d’Obscura Editorial.
 


Pequeños dioses
y otros relatos blancos

Little Gods
(2003)


Tim Pratt

La Máquina
que hace Ping

Incontinencia Suma
(2019)

Gentilesa de:
La máquina
que hace Ping


Comprar
CONTRAPORTADA

La palabra fantasía ha sido tan secuestrada, tan vaciada de significado por una horda de libros con nula imaginación, que urge recuperar su significado. Las historias de Tim Pratt viajan hasta más allá del horizonte conocido, hasta más allá de los mapas. Sus personajes de fantasía le dan la vuelta a la tortilla de la realidad de un modo que te reconcilia con la existencia.



Orígenes secretos
(2020)

David Galán Galindo

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2020)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

Esta nueva edición de "Orígenes secretos" incluye también una Introducción del autor y un relato inédito que se desarrolla en el mismo universo de la novela: "Astro Bus".

En Madrid se están produciendo una serie de asesinatos crueles y extraños. Cosme y David son los policías encargados de la investigación, pero necesitarán la ayuda del entrañable friki Jorge Elías para comprender a qué se están enfrentando. Con sus ingentes conocimientos sobre el mundo de los cómics, es capaz de ver los hilos que relacionan a todos los crímenes e interpretar las pistas que el asesino va dejando. Planeta K, su tienda de cómics, se convertirá en el cuartel general donde un improbable equipo, formado por David, Jorge Elías y Patri, una policía amante del cosplay, planifica sus movimientos en busca del asesino por un Madrid más vivo y oscuro que nunca. Pero no os preocupéis, esto es una novela negra como todas las demás.

Nada de especial. O sí.


 


Obscura
Diez relatos
(2020)

Diversos autors

Onscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Obscura. Diez relatos es una antología que pone en manos del lector diez aproximaciones a lo incierto, a lo que infunde temor, inseguridad o desconfianza. A aquello que nos es desconocido o misterioso. Algunas de las historias, aparentemente corrientes, toman un inesperado y terrorífico giro; otras sobrecogen desde la primera página, y en ocasiones nos recuerdan que la obscuridad también se encuentra en el lugar menos pensado: en nuestro interior.


Goblin, el planeta prohibit
Joc de rol
(2020)

Adrián Colás &
Bernat Gómez

Edicions SECC
(2020)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


El Concili Fetiller ha declarat Goblin com un planeta prohibit. Ningú pot traspassar les portes dimensionals que hi donen accés, controlades per cíborgs assassins. Però el boca-orella és poderós i difícil de controlar, sobretot quan hi ha minairons ociosos pel mig, fins i tot per al Gran Mestre Fetiller i hi ha uns quants aventurers que volen ­descobrir què amaga aquest planeta ­desconegut:

Fetillers que cerquen minerals capaços de ­generar grans poders màgics, arqueòlegs que volen trobar civilitzacions misterioses, cíborgs mercenaris que treballen per les grans corporacions fetilleres, o Gatillobes Xamans que volen crear un nou món en equilibri.
Quan arribin, es trobaran un món gelat, amb bèsties adaptades a viure al permagel, societats d’amfibies ­d’amficastlans, bocarrots, víbries, mastins de goblin, golluts i moltes altres bèsties i perills. Recorrent els diferents quadrants del planeta Goblin els aventurers trobaran armes llegendàries i objectes màgics, mines abandonades, zones volcàniques, llacs de metà i mars subterranis.


 


Una apocalipsi i una truita de patates
(2020)

Òscar Pardo Vilardell
Célebre Editorial
SECC
(2020)

Gentilesa de:
L'autor

Comprar
CONTRAPORTADA


A través de ficcions emmarcades en una Catalunya futurista, aquests vuit relats sacsegen els sentiments i el determinisme de qui s’hi submergeix i fan reflexionar sobre com algunes innovacions actuals poden esdevenir un problema greu en pocs anys. Això sí, tot plegat és ben regat amb polsims humorístics espargits amb refinament.

Com un fet aïllat i grotesc del passat pot influenciar-te en un futur? Catalunya estarà a les mans d’un dictador amb poders absurds? Quines directrius de sostenibilitat extrema segueix una potent empresa per evitar la fi de la humanitat? Una Apocalipsi i Una Truita de Patates respon a aquestes qüestions i a moltes més, totes elles amb la capacitat de pispar-te l’ànima durant uns instants i catapultar-la fins a l’univers de les meditacions existencials i burlesques.





Així es perd la Guerra del temps
This is how You
Lose The time war

(2019)

Amal El-Mohtar &
Max Gladstone

Mai Més Llibres
Nüwa, 3
(2020)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Entre les cendres d’un món moribund, la Roja troba una carta amb la inscripció: «Cremar abans de llegir. Signat, Blava».

Així s’inicia una correspondència improbable entre dues agents rivals en una guerra que s’estén fins els confins del temps i l’espai.
 

La Roja pertany a l’Agència, una utopia tecnològica postsingularitat. La Blava pertany al Jardí, una vasta consciència col·lectiva present en tota la matèria orgànica. Els seus passats estan amarats de sang i els seus futurs són mútuament excloents. No tenen res en comú tret del fet que són les millors i estan soles.
 

El que va començar sent un intercanvi d’ostentacions en el camp de batalla es converteix progressivament en un joc perillós que tant la Roja com la Blava estan decidides a guanyar. Perquè el més important a la guerra és guanyar. O no?

 

 


Cartografia del planeta Goblin
(2020)

Diverses autors

Edicions SECC
(2020)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


El Concili Fetiller: cartografia del planeta Goblin.
Deu expedicionaris, deu missions.
Un objectiu: revelar el que roman ocult.




Un poco de odio
A little Hartred
(2019)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2020)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

La era de la máquina está llegando al Círculo del Mundo, pero la era de la magia se niega a morir. Las chimeneas de la industria se elevan sobre Adua y el mundo bulle de nuevas oportunidades. Pero las viejas rencillas no se han olvidado. En las castigadas fronteras de Angland, Leo dan Brock lucha por conseguir la fama en el campo de batalla y derrotar a los ejércitos de Stour Ocaso. Para ello espera recibir ayuda de la corona, pero es mejor no contar con el hijo del rey Jezal, el irresponsable príncipe Orso. Savine dan Glokta (influyente inversora e hija del hombre más temido de la Unión) planea llegar a la cumbre del montón de escoria de la sociedad empleando los medios que sean precisos. Con lo que ella no cuenta es que ningún dinero podrá poner coto a la ira que va a estallar en los suburbios. Con ayuda de la montañera Isern-i-Phail, Ikke trata de controlar el don, o la maldición, del ojo largo. Ver el futuro es una cosa, pero cambiarlo, cuando el Primero de los Magos sigue manejando los hilos, es otra muy distinta.


 



La disonancia de las esferas
(2019)

Sergio Mars

Editorial Tinturas
(2019)

Gentilesa de:

L'autor

Comprar

 

 

 

 

CONTRAPORTADA

Un vistazo especulativo al futuro inmediato (y en una ocasión al pasado reciente), equilibrando rigor científico e interés dramático. En esta antología de relatos y novelas cortas, muchos de ellos premiados, Sergio Mars indaga en el efecto de la tecnología sobre la humanidad, la respuesta de la sociedad ante el cambio e incluso acerca de la naturaleza misma de la realidad.

Los textos de Sergio describen la oscuridad y la luz inherentes al ser humano, los claroscuros de avances y descubrimientos, las oportunidades y peligros que en forma de amenazas más o menos veladas podrían aguardarnos tras el horizonte. Peligros que no provienen tanto de la ciencia en sí como de los usos que podríamos darle… o de desafíos futuros que aún nos son ignotos y que esconden potencial tanto para el desastre como para la maravilla.


El test
The test

(2019)

Sylvain Neuvel
Mai més Llibres
Catxap, 3
(2020)

Cortesía de:


Mai més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

El guardonat autor canadenc Sylvain Neuvel explora una distopia migratòria a El Test

La Gran Bretanya, en un futur no gaire llunyà. L’Idir passa el Test de Ciutadania Britànica. Vol que la seva família pertanyi a algun lloc.

Vint-i-cinc preguntes per determinar el seu destí.

Vint-i-cinc oportunitats per impressionar.

El desenvolupament del test pateix un gir inesperat i tràgic i a l’Idir se li concedeix el poder de decidir sobre la vida i la mort.
Com valores una vida quan tot el que tens a mà és una resposta múltiple?

 



La invocación
del picto
(2018)

S. T. Prescott &
Sergio Mars

Cápdise
(2018)

Gentilesa de:

Cápside

 

 

 

 

CONTRAPORTADA

Al norte y un poco al oeste del centro del mundo se alzan los Montes Raajniakiri; una cicatriz aserrada que contiene como un dique los páramos de hielo que se difuminan del otro lado en la nada. Allí, tan cerca del cielo que parece como si un tajo descuidado propinado a la luz de las estrellas pudiera rajar el pellejo de la noche, la vida supone una lucha constante; contra las fieras, contra los hombres, contra los dioses, pero sobre todo contra los implacables elementos. Esas tierras esculpen, a partir de la propia roca madre, un linaje muy especial. Hombres duros, taciturnos, pacientes como el liquen que poco a poco va devorando las montañas, pero al mismo tiempo de emociones explosivas una vez han sido despertadas.

En retrospectiva, se antoja evidente que aquel debía ser uno de los focos del incendio destinado a arrasar el mundo. Durante centurias, los iniciados habían propuesto y discutido candidatos: Rigale, Almadur, Tsempao… Confundieron la meta con el origen. Les cegó el orgullo. Tenían en demasiada estima los dudosos méritos de la civilización, ese artefacto de fachadas imponentes e interior hueco, erigido bajo el capricho absurdo de alguna especie de locura colectiva y perpetuado por simple hábito.

El orden es una aberración. Ha de ser impuesto al caos por la fuerza. Y resulta ingenuo pensar que su dictadura perdurará por siempre.




Estelar
Starsight
Escuadrón/ 2
(2019)


Brandon Sanderson
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

Este es el segundo libro de una serie épica sobre una chica que guarda un secreto en un peligroso mundo en guerra por el futuro de la humanidad. En él continúan las aventuras de Spensa Nightshade, la joven piloto que ha conseguido un puesto en el escuadrón de defensa de la humanidad contra los ataques alienígenas.

En realidad, ella siempre quiso ser piloto: poder probar que es una heroína, como su padre. Y aunque llegó a lo más alto, los secretos que desenmascaró sobre su padre fueron aplastantes.

Los rumores sobre su cobardía resultaron ciertos. Abandonó su vuelo durante la batalla contra los Krell. Peor aún# se volvió contra su equipo y los atacó. Sin embargo, Spensa está segura de que hay aún más por descubrir en esa historia. Y, si es necesario, viajará hasta el fin de la galaxia para salvar a la humanidad.

 


Kwaidan.
Històries
japoneses de fantasmes
Kwaidan
(1904)


Lafcadio Hearn
Més Llibres
(2018)

Gentilesa de:


Més Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Kwaidan, ‘història de fantasmes’ en japonès clàssic, va ser el darrer llibre que va publicar Lafcadio Hearn en vida (el 1904, l’any que va morir) i el que l’ha fet més conegut arreu del món. Escrit en anglès, però traduït aviat al japonès, constitueix un catàleg il·lustratiu dels y¯okai tradicionals d’aquell país i recull un seguit d’històries antigues sobre espectres i fets extraordinaris que va recontar per rescatar-los de l’oblit quan el Japó es va obrir al món i això no ho feien ni els autors autòctons. Aquesta edició presenta la seva obra per primera vegada en català i es completa amb una selecció de relats emblemàtics que provenen d’altres llibres de l’autor, tan admirat per personatges com T. W. Adorno, que va adaptar un conte de Hearn en una obra de teatre encara inèdita, o Albert Einstein, que va viatjar al Japó el 1922 per veure amb els seus ulls la bellesa que hi havia llegit.




Extraordinàries
(2020)

Diverses autores (Selecció de Ricard Ruiz)

Les males herbes
Distorsions, 68
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Aquest volum recull quinze relats inèdits d'autores que estan a punt de fer un gran salt endavant. una pinzellada de la literatura que vindrà, d'una banda perquè qui escriu són dones, i de l'altra perquè s'endinsen en els gènres antàstics amb una clara voluntat de rnovar-los. Són històries que eixamplen els límits de la imaginació i en capgiren les convencions, per oferir una perspectiva nova, més actual i més atractiva, d'alguns grans temes d ela literatura de l'insòlit.

 


L'home I·lustrat

The Illustrated man
(1951)


Ray Bradbury

Les males herbes
Distorsions, 67
(2020)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA


L'home Il·lustrat està considerat el millor recul de contes de Ray Bradbury, i una de les obres més visionaries del creador de Farhenheit 451 . Les seves històries aprofundeixen en la psicologia i les emcions més íntimes posant-les en contrast amb els avenços tecnològics, l'exploració espacial i tot allò que la humanitat aha somniat al llarg dels segles.


Los juegos de Némesis
Némesis Games
The Expanse/ 5
(2015)


James S. A. Corey
Nova
(2020)

Gentilesa de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

Se han abierto miles de mundos y se ha desatado la mayor fiebre por ocupar el territorio de la historia de la humanidad. A medida que los colonos se marchan en oleadas sucesivas, las estructuras de poder del viejo Sistema Solar comienzan a ceder.

Las naves desaparecen sin dejar rastro. De manera clandestina, han empezado a formarse ejércitos privados. Alguien ha robado la única muestra de la protomolécula.

Diversos ataques terroristas que hasta este momento se tenían por imposibles han doblegado a los planetas interiores. Los pecados del pasado vuelven para cobrarse un coste terrible.

A medida que un nuevo orden se impone a base de sangre y fuego, James Holden y la tripulación de la Rocinante lucharán por sobrevivir y regresar al único hogar que les queda.

 


Otra luna
enterrada
(2020)

Guillermo Estiballes
Roca Editorial
(2020)

Gentilesa de:


Roca Editorial

Compra
CONTRAPORTADA

Buñol (Valencia), siglo XIX. Teodoro el judío, Julia la gitana y Alberto el andaluz se conocen desde niños y, por avatares del destino, sabiendo aprovechar un horrible suceso acaecido a la muchacha, ellos dos consiguen llevar su amor al término que siempre desearon. Así pues, los tres consiguen convivir bajo el mismo techo en una sociedad rural que, a priori, no admite una relación entre dos hombres.

Pero el destino es un traicionero bastardo y pronto los problemas tocarán a la puerta en esta inusitada familia, pues en el pueblo vive Roberto Cotino, hijo pródigo de un poderoso empresario que, obsesionado con la muchacha y enemistado desde antaño con el judío, sacudirá los cimientos hasta desbaratar sus planes de felicidad y convivencia. Pero Julia tiene otros planes y una poderosa herramienta: Sabiero el autómata, la creación de su amigo Teodoro.

Una novela pincelada con las luces y oscuridades de los primeros librepensadores españoles, en una tierra que se recupera después más de cincuenta años de guerra civil, mientras avanza a traspiés ante el cambio social y tecnológico de aquella no tan lejana época. Una novela ambientada en el costumbrismo sobrenatural de siglo XIX y en las raíces de la intrahistoria española.



L'Horror sobrenatural
en la literatura

Supernatural
Horror in Literaute

(1927)


H. P. Lovecraft
Laertes
(2019)

Gentilesa de:


Jordi Llavoré

Compra
CONTRAPORTADA

Howard Phillips Lovecraft va renovar completament el gènere del terror amb la seva visió còsmica i la creació dels mites de Cthulhu. Al llarg de la seva vida, a més de convertir-se en el mestre indiscutible del terror modern i d’exercir una influència incalculable sobre les generacions posteriors d’escriptors d’aquest gènere, va reflexionar profundament sobre la literatura de terror i els mecanismes narratius que desperten la por en la ment del lector. El bo i millor d’aquestes consideracions quedà plasmat en el que, probablement, sigui l’estudi sobre el gènere més complet i influent que s’ha escrit mai, L’horror sobrenatural en la literatura. Amb la publicació d’aquest assaig pretenem oferir, per primer cop en català, les millors reflexions sobre la història de la literatura de terror, de la mà d’un dels seus millors conreadors, H. P. Lovecraft.

 


El trencalòs

Francesc Pujol
Celebre
(2019)

Gentilesa de:


L'autor

Compra
CONTRAPORTADA

Quan un jove en estat de xoc irromp enmig de la tempesta al refugi de muntanya Trencalòs el propietari, Stefan Hedin, un explorador noruec retirat amb trastorns d’amnèsia, poc sospita el que està a punt de caure-li al damunt. El noi i la seva xicota han patit un atac i ella ha estat segrestada per uns encaputxats, però el més sorprenent de la situació són les connexions que l’Stefan estableix amb el seu passat. D’una banda el record d’un antic amor gairebé oblidat i de l’altra, una expedició que va acabar amb tragèdia en la qual va participar quaranta anys enrere: la recerca del Paititi, la ciutat perduda a la selva peruana on les llegendes asseguraven que els inques havien amagat un gran tresor.  

El Trencalòs és un thriller fantàstic d’aventures que ens acosta al tema dels universos paral·lels i qüestiona els límits de la realitat a través d’una història amb diverses interpretacions que amaga un terrible secret.